Šefpavāri Līgatnē atver vienas dienas restorānu kultūras namā

4.07.2019.

Šogad jau trešo reizi augusta otrajā nedēļas nogalē šefpavāri Ēriks Dreibants un Mārtiņš Sirmais ar komandu rīko brīvdabas garšu, papīra un sarunu festivālu “Pārceltuve” Līgatnē. Notikumos visas dienas garumā izzināt Latvijas dabu, garšas un cilvēkus varēs gan lielie, gan mazie. Bet dienas noslēgumā Līgatnes kultūras namā tiks klāti garie galdi un radītas mūsdienu latvieša dzīres gardēžiem.

Garo galdu restorāns brīvdabas garšu, papīra un sarunu festivāla “Pārceltuve” ietvaros ir ikgadējs notikums un neapšaubāmi viens no spilgtākajiem. Pie garajiem galdiem sapulcējušies būs simts gardēži, kuriem šefpavāri Mārtiņš Sirmais, Ēriks Dreibants, Juris Dukaļskis un Artūrs Trinkuns gatavos vasarā atrodamās garšas savā interpretācijā par mūsdienu Latvijas virtuvi. Ceļot galdā vairāku kārtu vakariņas pie klātiem galdiem un vietējiem muzikantiem skandējot dziesmas, kultūras namā tiks radītas īstas latviešu dzīres. Biļetes uz garo galdu restorānu kultūras namā jāiegādā iepriekš, to var izdarīt te.

Festivāla diena veidota tā, lai jēgpilni un jautri būtu kā lielajiem, tā mazajiem un darāmā būtu visai diena. Ieplānotas dažādas meistardarbnīcas, organizētas ekskursijas uz papīrfabriku, Padomju slepeno bunkuru un citviet, vietējo amatnieku tirgus, brīvdabas kafejnīcas un Dabas garšas sarunas. Šajās sarunās, kuras ikggadēji vadīs biologs Māris Olte, ar saviem stāstiem dalīsies žurnāliste un Pasaules dabas fonda vēstnese Kristīne Garklāva, grafikas dizaineris Miķelis Baštiks, šefpavārs no Krievijas Aleksandrs Žerebcovs, starpautiskās Slow food kustības pārstāve Anna Kanšijeva un citas personības. Dienas laikā uz plosta Līgatnes dīķī koncertēs ģitārists Mārcis Auziņš, koklētājs Ansis Jansons un citi, savukār pēcpusdienā pie Anfabrikas klintīm īpašu skaņu performanci Meklētājs rādīs mūziķe Dace Straume ar multinstrumentālistu Kasparu Tobi. Pēcpusdienā, kā kā jau minēts, šefpavāri atvērs garo galdus restorānu Līgatnes kultūras namā, bet festivāla noslēgumā būs iespēja baudīt brīvdabas kino.

Šogad festivāls īpašu uzmanību pievērsis slow food tēmai, jo tieši šajā gadā Latvija ar saviem labākajiem šefpavāriem pievienojas pasaules kustības slow food šefpavāru aliansei. Ar šīs kustības stāstu festivāla viesus tuvāk iepazīstinās un šefpavāru aliansi svinīgi atklās Anna Kanšijeva, programmas pārstāve Eiropā un Āzijā. Notikumiem par godu šajā reizē festivāla tirgus sadaļu īpaši veidos Straupe Slow food organizācija. Tāpēc iepazīt un iegādāt godīgus, tīrus vietējos ražojumus un darinājumus šoreiz varēs izslavētajā Straupes lauku labumu tirdziņā, kas īpaši uz vienu reizi no savas mājvietas Straupē pārcelsies uz Līgatni pār Gauju.

Uz festivālu aicināti visi tiem, kam tuva mūsu pašu Latvijas iepazīšana caur garšām, sarunām un būšanu dabā. Jo vērtīga būs ne vien festivāla programma, bet arī iespēja ķermenim tikt pie svaiga gaisa, zaļas ainas un iespēja prātam apstāties, atgūties no ikdienas steigas un ļauties svarīgākajam – būšanai kopā ar savējiem.

Ieeja festivālā ir bez maksas. 


Facebook Draugiem Twitter Instagram