Zaļā un Bordo karotīte izvēršas

21.10.2015

Lai iespējami vairāk ražotāju varētu piedalīties pārtikas kvalitātes shēmās jeb "Zaļajā karotītē" un "Bordo karotītē", tiek paplašināts shēmā iekļaujamo produktu klāsts.

Turpmāk pārtikas kvalitātes shēmās būs iekļauti arī svaigi un mizoti kartupeļi un citi dārzeņi, skābēti un sālīti dārzeņi, kafija, tēja un manna.

 "Zaļo karotīti'' piešķir produktiem, kuri tiek ražoti Latvijā un kuriem 75% no ražošanā izmantotajām izejvielām ir vietējās.
Savukārt "Bordo karotīti'' piešķir produktiem, kuru pilns ražošanas cikls tiek veikts Latvijā, bet produktu ražošanai nepieciešamās izejvielas var nebūt vietējās. 


Facebook Draugiem Twitter Instagram